Αληθεύει ότι οι μύες δεν σχηματίζονται μόνο από την λήψη πρωτεϊνών. Η διατήρηση τους αλλά και η αύξηση τους είναι αποτέλεσμα συνδυασμού όλων των μακροθρεπτικών συστατικών.
Η ζωική πρωτεΐνη έχει σε ισορροπία όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε σχέση με την φυτική . Ωστόσο με κατάλληλους συνδυασμούς τροφών, η ποιότητα της φυτικής πρωτεΐνης μπορεί να βελτιωθεί.
Μια κουταλιά της σούπας ταχίνι περιέχει ποικιλία βιταμινών, μετάλλων, αντιφλεγμονωδών ουσιών και μονοακόρεστων λιπών. Πλούσιο σε θειαμίνη, βιταμίνη Β6, φωσφόρο, μαγγάνιο και ω-6 λιπαρά οξέα.
Η ιδιότητα των σκόρδων, σε φυσιολογικές ποσότητες να μειώνουν την αρτηριακή πίεση , οφείλονται σε μία ένωση με αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες που ονομάζεται αλλισίνη .