Από τη βρεφική ηλικία και τον έντονο ρυθμό ανάπτυξης, στην παιδική ηλικία όπου εμφανίζονται οι διατροφικές προτιμήσεις, η κοινωνικοποίηση στο σχολικό περιβάλλον και η φυσική δραστηριότητα. Στις έντονες σωματικές και ορμονικές αλλαγές κατά την εφηβεία, την ενηλικίωση με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, την αύξηση του σωματικού λίπους και τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας, την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό μέχρι την 3η ηλικία και την εμφάνιση παθολογικών καταστάσεων. Οι διαφορετικές ανάγκες του σώματος μας με βάση την ηλικία και τη φυσική δραστηριότητα, επιβάλλουν και διαφορετική αντιμετώπιση.

  • Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθήσει το παιδί μου προκειμένου να αποφύγει την παιδική παχυσαρκία και για να έχει περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα;
  • Το παιδί μου είναι στην εφηβική ηλικία και ακολουθεί ακραίες διατροφικές συνήθειες προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του σώματός του.
  • Είμαι έγκυος/θηλάζω, εκτός από τα συμπληρώματα που λαμβάνω, είναι η διατροφή μου επαρκής στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά; Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω; Έχω διαβήτη κύησης, τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσω;
  • Τα περιττά κιλά με προβληματίζουν αλλά το πρόγραμμα που ακολουθώ λόγω δουλειάς (βάρδιες, υπερωρίες κλπ) δεν μου επιτρέπει να ακολουθήσω μια σωστή διατροφή.
  • Οι αιματολογικές εξετάσεις μου δεν ήταν ιδανικές και μου σύστησαν να ακολουθήσω διατροφή

Αυτοί και πολλοί παραπάνω προβληματισμοί μας ακολουθούν ανάλογα με το στάδιο της ζωής μας. Στη NEWtrition στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Δεν είναι όλες οι δίαιτες για όλους, δεν ακολουθούμε τα ίδια προγράμματα, δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα και φυσικά ούτε τους ίδιους στόχους.